Tobacco Products Control Committee stelt een ontwerp-verordening voor over de invoer en verkoop van sigaretten die marihuana bevatten

Bangkok -

De National Tobacco Products Control Committee is van plan een wet op te stellen om de import en verkoop van e-sigaretten en sigaretten die cannabis en hennep bevatten, te verbieden.

Minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, vertelde de Associated Press vandaag, 22 juli, dat de commissie het bevel van premier Prayut Chan-O'Cha had opgevolgd om ministeriële verordeningen op te stellen ter dekking van het verbod voor fabrikanten en importeurs van tabaksproducten om tabaksproducten te verkopen als sigaretten met cannabis, hennep, CBD en THC in Thailand.

"Dit is bedoeld om het ongepaste gebruik van marihuana te beheersen, wat ook in overeenstemming is met het medische marihuanabeleid dat geen recreatieve doeleinden ondersteunt", verklaarde Anutin.

Op de vraag of het verbod op marihuana in sigaretten ook e-sigaretten zou omvatten, verklaarde de minister dat het al verboden is omdat de verkoop van e-sigaretten verboden is om in het Koninkrijk te worden geïmporteerd en verkocht.

Hij voegde eraan toe: “Het is niet de bedoeling van het ministerie van Volksgezondheid om de planten te misbruiken voor recreatieve doeleinden – alleen voor medische en gezondheidsdoeleinden. Eerder werden ook twee soortgelijke ontwerpen van de Bhumjaithai-partij in het parlement gepresenteerd en worden ze door de commissaris besproken.”

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.