Nigeriaanse man in Phuket bevestigd als eerste officiële geval van apenpokken in Thailand

Phuket, Thailand –

Een 27-jarige Nigeriaanse man in Phuket is bevestigd als de eerste officiële infectie van apenpokken in Thailand.

Dr. Opas Karnkawinpong Directeur-generaal van het Department of Disease Control (DDC), vanavond (21 juli)st) verklaarden dat ze van een ziekenhuis in Phuket op de hoogte waren gebracht dat ze een vermoedelijk geval van apenpokken hadden gevonden. Het ziektebestrijdingsteam onderzoekt de zaak sinds 18 juli.

De mannelijke patiënt is een Nigeriaan, 27, die onlangs uit Nigeria is aangekomen. Hij begon een week eerder symptomen te krijgen met koorts, hoesten, keelpijn, loopneus, gezwollen lymfeklieren en een rode uitslag vanaf zijn geslachtsdelen tot aan zijn gezicht, lichaam en armen.

Dr. Opas en de DDC hebben vanmiddag bevestigd dat de niet nader genoemde patiënt het eerste bevestigde geval van apenpokken in Thailand is. Het ziektebestrijdingsteam in Phuket spoort nauwe contacten van de patiënt op. De exacte huidige locatie van de patiënt was niet meteen duidelijk.

Dit is een verhaal in ontwikkeling en we zullen meer details geven zodra ze worden vrijgegeven. Dr. Opas heeft het publiek gevraagd om op dit moment kalm te blijven en niet in paniek te raken, en stelt dat de DDC de situatie onder controle heeft.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.