Veel toeristen bezochten de eilanden van Phuket en Phrom Thep Cape tijdens recente lange vakanties, zeggen Phuket-functionarissen en Thai Tourism Authority

Phuket -

Tijdens deze lange vakanties bezochten veel Thaise en buitenlandse toeristen de eilanden in Phuket en Phrom Thep Cape, de bekende Phuket.

Thailand heeft een vijfdaags weekend, aangezien er op 13 juli twee boeddhistische feestdagen naderen voor Asanha Bucha-dag en de 14e voor het begin van de boeddhistische vastentijd, terwijl de 15e door de regering werd aangekondigd als een speciale feestdag.

Zowel Thaise als buitenlandse toeristen stroomden naar de pieren in Phuket en de Phromthep-kaap, een oriëntatiepunt in Phuket. Een meest voorkomende uitdrukking voor Thaise toeristen is: 'Als je Phrom Thep Cape niet hebt bezocht, ben je niet in Phuket aangekomen'.

Ondertussen vertelde de directeur van het Phuket Marine Office, de heer Nachapong Pranit, aan de Phuket Express: “Veel toeristen bezochten de eilanden in Phuket tijdens deze lange vakanties in vergelijking met normale dagen. We hebben boten, jachten en pieren gecontroleerd om er zeker van te zijn dat veiligheid voorop stond. We hebben ook de vergunningen van kapiteins en scheepsvoertuigen gecontroleerd.”

De Tourism Authority of Thailand (TAT) Phuket Office heeft verwacht dat ongeveer 196,870 Thaise en buitenlandse toeristen Phuket bezochten tijdens deze lange vakanties die miljoenen baht hebben gegenereerd.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.