Aardbevingsrapporten in Surat Thani, maar geen trillingen gevoeld

Soerat Thani –

Vanmorgen (13 juli) werd een aardbeving gemeld in Surat Thani in het zuiden van Thailand, maar de lokale bevolking voelde geen trillingen.

De Thaise Meteorologische Afdeling (TMD) meldde om 6:17 uur een aardbeving in het subdistrict Khao Phang, Ta Khun district met een kracht van 3.2 op de schaal van Richter en een diepte van twee kilometer.

Het Surat Thani Public Relations Office meldde dat relevante kantoren de situatie hebben gecontroleerd. De lokale bevolking in Takhun en nabijgelegen gebieden voelde geen trillingen en geen effecten of schade.

De directeur van de Ratchaprapa Dam (Chaew Lan Dam), de heer Chaowalit Wichiraprasert, vertelde The Phuket Express: “De dam bevindt zich in Khao Phang. De aardbeving is 21 kilometer verwijderd van de dam in het noordwesten. De aardbeving heeft de dam en de elektriciteitscentrale binnenin niet aangetast.”

Ambtenaren in Surat Thani blijven de situatie echter nauwlettend volgen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.