Analyse: Het gaat goed in Thailand na een maand van decriminalisering van cannabis en de lucht is niet gevallen

nationaal —

Het is nu een maand geleden sinds de decriminalisering van cannabis op 8 juni 2022, en we kunnen waarschijnlijk zeggen dat Thailand niet uit elkaar valt.

In feite voldoen zowel Thais als buitenlanders heel goed aan de nieuwe cannabisregels, ondanks enige commotie die over het algemeen ontstaat na een grote wetswijziging. De meest voorkomende is natuurlijk: zal cannabis ooit officieel legaal worden voor recreatief gebruik en als dat niet het geval is, wat is dan het punt voor sommige mensen?

Vanaf nu heeft het Thaise ministerie van Volksgezondheid benadrukt dat cannabis alleen voor medisch gebruik en strikt en niet recreatief is. Maar in werkelijkheid is er tot nu toe niemand gearresteerd voor het gebruik van cannabis volgens hun voorkeuren, of voor zover we weten. De drie volgende richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid kunnen ook een goed beeld geven van wat er in het verschiet ligt voor cannabis in Thailand.

1. Degenen die anderen storen met rook van cannabis of hennep kunnen tot drie maanden gevangenisstraf of een boete van maximaal 25,000 baht of beide riskeren. Ja, het is de rook die iemand in de problemen brengt, niet de actie die eraan voorafgaat. Technisch gezien heeft het ook een officiële klacht bij de politie nodig. In theorie verbiedt dit roken in het openbaar.

2. Degenen die een restaurant runnen en cannabis willen gebruiken bij het koken, moeten de klanten eerst informeren of een waarschuwingsbord ophangen waarop staat dat ze cannabis als ingrediënt gebruiken.

3. Cannabis en hennep worden nu beschouwd als "gecontroleerde kruiden" die belangrijk zijn voor de economie, de moeite waard zijn om te onderzoeken en die zouden worden ondersteund voor duurzaam gebruik onder de Wet op de bevordering en bescherming van de Thaise wijsheidswet voor traditionele geneeskunde. Als gecontroleerd kruid voorkomt dit ook dat minderjarigen en jongeren het medicijn gebruiken zonder toestemming van een arts.

De laatste richtlijn is uitgevaardigd om turbulentie te voorkomen die kan ontstaan ​​tijdens het wachten op de afronding van de Cannabis- en Hennepwet, dus we kunnen nu waarschijnlijk raden dat we een goede toekomst voor cannabis in Thailand zullen zien.

Bovendien groeit de populariteit van cannabis ongelooflijk snel na een maand van decriminalisering. Een peiling uitgevoerd door het National Institute of Development Administration of NIDA wijst uit dat meer dan 32.98% van de deelnemers aan de peiling ervaring heeft met cannabis, wat neerkomt op ongeveer 18.8 miljoen mensen op nationale schaal.

60.65% van deze mensen zegt cannabis te hebben ervaren via eten of drinken, 30.56% via roken, 21.06% via medische behandeling en 6.94% via planten. De mensen die zich hebben geregistreerd om cannabis in hun huishouden te planten, hebben nu ook 980,000 mensen bereikt.

Dit ondersteunt het idee dat Thailand het potentieel heeft om een ​​wereldwijd centrum voor medicinale cannabis te worden, zoals de plaatsvervangend minister van Volksgezondheid Satit Pitutecha ooit zei in een seminar over hoe cannabis kan helpen de Thaise economie nieuw leven in te blazen.

"Zodra de Thaise cannabisindustrie binnen twee jaar is gestandaardiseerd, zijn we klaar om een ​​wereldwijde hub voor medicinale cannabis te worden om onze economie op een ongekende manier te stimuleren," zei Satit.

Er zijn echter ook enkele waarschuwingen gedaan tegen het recreatief gebruik van cannabis, zoals in de verklaring van Dr. Kiattipoom Wongrachit, permanent secretaris van het ministerie van Volksgezondheid, die zegt:

“Agenten zullen in de gaten houden wie de regels overtreedt door recreatief cannabis te roken of een joint te verkopen.”

Toch lijkt de verklaring dubbelzinnig in termen van de resultaten hiervan of de mogelijke bestraffing, dus het beste wat we nu kunnen doen, is proberen extra voorzorgsmaatregelen te nemen en te wachten tot de Cannabis- en hennepwet is aangenomen om te zien wat er daarna komt.

Enkele andere maatregelen die tot nu toe zijn aangenomen, waren voornamelijk gericht op het verbieden van cannabis op scholen, legerinstallaties, overheidskantoren, politiebureaus en voor piloten, wat meestal gezond verstandsmaatregelen zijn.

De Cannabis- en hennepwet wordt nog steeds besproken zonder een vaste datum wanneer deze zal worden voltooid.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.