Ambtenaren van Phuket bevestigen zeewaterstijging, beperkte overstromingen, niet gerelateerd aan aardbevingen

Phuket -

  Het hoofd van de Phuket Disaster Prevention and Mitigation heeft bevestigd dat het zeewater dat deze week bij vloed stijgt en overstroomde wegen en stormschade veroorzaakt, geen verband houdt met aardbevingen.

Onze eerdere verhalen:

Sterke golven spoelden zeewater aan op een strandweg ten noorden van Phuket en veroorzaakten op 3 juli verkeersvertragingen.

Een hoofdweg langs een strand in Mai Khao in Phuket was op 4 juli tijdelijk afgesloten vanwege vloedth.

De heer Udomphon Karn, hoofd rampenpreventie en -beperking van Phuket, vertelde de Phuket Express: "Phuket en de kust van Andaman zijn getroffen door de 'Chaba'-storm die sterke wind en golven heeft veroorzaakt, evenals zware regenval."

“Ik heb bevestigd dat aardbevingen sinds gisteren (Juli 5th) bij het eiland Sumatra was niet betrokken bij de overstromingen en de stijging van het zeewater”, aldus Udomphon.

"We houden aardbevingen echter nauwlettend in de gaten en bereiden ons voor op eventuele verdere waarschuwingen", voegde Udomphon eraan toe.

Het was niet meteen duidelijk hoe Udomphon de aardbevingen uitsloot als oorzaak van de stijging van het zeewater, merkt The Phuket Express op.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.