Bangkok uitgeroepen tot nr. 1 stad in Zuidoost-Azië; Phuket nr. 1 eiland in inaugurele 'Asia's Best Awards'

Chiang Mai ook in top 10 lijst van beste steden op nr. 6; Ko Samui en Ko Phi Phi behoren tot de top 10 beste eilanden op respectievelijk nummer 2 en nummer 9.

Bangkok, 3 juli, 2022 – De Tourism Authority of Thailand (TAT) is verheugd te kunnen melden dat Bangkok is uitgeroepen tot de nr. 1 stad in Zuidoost-Azië en Phuket het nr. 1 eiland in Zuidoost-Azië, in de inaugurele 'Asia's Best Awards' van Travel + Leisure Southeast Azië.

Chiang Mai kwam ook op de lijst van de top 10 beste steden in Zuidoost-Azië, met een prijs van 6th plaats. Ko Samui en Ko Phi Phi kwamen ook op de lijst van de beste 10 beste eilanden in Zuidoost-Azië, in 2nd plaats en 9th plaats, respectievelijk.

Reizen + Vrije tijd Zuidoost-Azië zei over Bangkok: "Als een warme glimlach, pittig straatvoedsel en de wind in je haar voelen terwijl je op een motor of tuk-tuk door de stad glijdt, dan is Bangkok zeker een schot in de roos. Als u de voorkeur geeft aan linnengoed met een hoge draaddichtheid in uw privézwembadsuites en maaltijden met een Michelinster, dan heeft de stad u ook gedekt. Of je nu gewoon een nacht doorbrengt op weg naar de eilanden, Bangkok gebruikt als een hub voor verdere verkenning van Zuidoost-Azië, of een bezoek brengt aan wat wij bepleiten dat het een toegewijde vakantie op zich zou moeten zijn, er is geen gebrek aan opties.”

Over Phuket stond: "Naast de zanderige stukken ansichtkaarten en het geroezemoes van Patong, is Phuket de thuisbasis van een breed scala aan buurten - wil je ultraluxe, strandclubfeestvibe, lokale hipster, gezinsvriendelijk of yoga en ontgiften? Er zijn tal van unieke accommodatie, buitenactiviteiten en attracties om te verkennen op het grootste eiland van Thailand. En wauw, komt Phuket Town goed tot zijn recht; neem een ​​dag pauze van het strand voor fotogenieke Chinees-Portugese architectuur en een bloeiende eet- en bev-scene.”

In de Asia's Best Awards 2022 stemden lezers op een aantal categorieën, waaronder hun favoriete hotels, resorts, restaurants en bars in de Zuidoost-Aziatische regio, met verschillende 'best of'-lijsten voor Cambodja, Hong Kong, Indonesië, Maleisië, Malediven, Filippijnen, Singapore, Thailand en Vietnam.

Voor Thailand bevatten de lijsten de beste stadshotels, de beste strandresorts, de beste upcountry resorts, de beste hotelzwembaden, de beste hotelbars, de beste hotelspa's, de beste strandclubs en de beste nieuwe openingen in Thailand 2021 (hotels, restaurants en bars).

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.