Analyse: Thailand Pass is vanaf vandaag eindelijk weg

Thailand

Het heeft lang geduurd, te lang volgens veel van onze lezers hier bij TPN media, maar vanaf vandaag, 2022 juli XNUMX, is Thailand Pass nu verdwenen en niet langer een vereiste om Thailand binnen te komen.

Het programma had duizenden klachten veroorzaakt en zelfs hier bij TPN-media talloze boze e-mails en opmerkingen van lezers, velen die zwoeren nooit meer terug te keren totdat het programma, oorspronkelijk geïntroduceerd als een voorzorgsmaatregel uit het Covid-19-tijdperk, op zijn plaats was.

Om eerlijk te zijn, de pas was de afgelopen maanden aanzienlijk versoepeld, inclusief het verwijderen voor Thaise staatsburgers, en was enorm vereenvoudigd en gemakkelijker in vergelijking met eerder dit jaar.

Ongeacht enige vereenvoudiging was de pas echter duidelijk een wegversperring voor veel potentiële bezoekers, vooral bezoekers die op korte termijn wilden bezoeken uit nabijgelegen landen zoals Maleisië of India. Deze bezoekers, die vaak een dag of twee blijven zonder veel voorbereiding vooraf, uitten vaak hun afkeer van het pre-registratieprogramma dat Thailand Pass met zich meebracht.

Bovendien vonden veel oudere reizigers, die zichzelf beschreven als technologisch uitgedaagd, het Thailand Pass-systeem moeilijk te gebruiken. Erger nog, de vereiste verzekering tegen Covid19 was voor sommige oudere reizigers bijna onmogelijk om te kopen vanwege hun leeftijd en reeds bestaande aandoeningen, waardoor ze in wezen buiten Thailand werden gehouden totdat het programma werd verwijderd.

Nu het programma is verwijderd, heeft een bezoeker alleen zijn paspoort, visum nodig (waarvan de vereisten afhankelijk zijn van het land waar de bezoeker vandaan komt) en ten minste twee doses van een goedgekeurd Covid-19-vaccin. Voor die laatste vereiste wordt het alleen willekeurig gecontroleerd en als je het niet hebt of niet gevaccineerd bent, krijg je bij aankomst een snelle antigeentest. Deze vereiste zal in de toekomst waarschijnlijk ook verdwijnen, waarschijnlijk wanneer het Noodbesluit dat sinds april 2020 nog steeds van kracht is in Thailand, eindelijk verdwijnt.

Vandaag markeert eindelijk waar veel mensen op hebben gewacht. Een bijna volledige terugkeer naar pre-covid toelatingseisen. Nu valt het alleen nog te bezien of veel mensen die zeiden dat ze zouden bezoeken toen de Thailand Pass werd gedropt, nu een vlucht boeken.

Thailand wacht. Tot ziens!

Adam Judd, TPN-media

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.