Vooraanstaande Phuket-arts adviseert het publiek om nog steeds gezichtsmaskers te dragen, vooral binnenshuis, ondanks het verwijderen van het maskermandaat

Phuket -

Een vooraanstaande arts uit Phuket adviseert het publiek om nog steeds gezichtsmaskers te dragen in gebieden met veel mensen en binnenlocaties, ondanks het feit dat het maskermandaat in Thailand nationaal is geschrapt.

Ons vorige verhaal:

De gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, heeft op 25 juni een nieuwe order uitgebrachtth voor het laten vallen van het maskermandaat, na een nationaal bevel dat gisteravond laat op 23 juni is vrijgegeven, hier.

De directeur van het Vachira Phuket-ziekenhuis, dokter Weerasak Lorthongkam, vertelde aan The Phuket Express: “Hoewel het verplichte masker is geschrapt, bestaat Covid-19 nog steeds en is de pandemie nog niet voorbij, ondanks dat de meeste gevallen mild zijn. Dus het dragen van gezichtsmaskers is nog steeds NOODZAKELIJK om te voorkomen dat we Covid-19 krijgen en om degenen in onze gemeenschap te beschermen die mogelijk kwetsbaar zijn of risico lopen.”

“In risicovolle gebieden zoals in drukke openbare parken, ziekenhuizen, vergaderzalen, plaatsen met veel mensen of binnenruimtes met minder luchtstroom, is het nog steeds NOODZAKELIJK om gezichtsmaskers te dragen. Dit betekent niet dat het verplicht is, maar artsen adviseren mensen om in deze gebieden maskers te blijven dragen.” Weerasak vervolgde.

"Voor Covid-19-patiënten of mensen met een hoog risico is het 'NOODZAKELIJK' om maskers te dragen tijdens verblijf bij andere mensen." Weerasak toegevoegd.

“Uitgaansgelegenheden hebben nog steeds Covid-19-voorzorgsmaatregelen nodig, aangezien sommige mensen besmet raken met Covid-19. We willen weer normaal zijn zoals voorheen, maar nu moeten we nog steeds langzaam stap voor stap gaan. concludeerde Weerasak.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.