Meer dan 1.7 miljoen Thaise en buitenlandse toeristen bezochten Phuket in de afgelopen vijf maanden, zegt toerismeautoriteit

Phuket -

Meer dan 1.7 miljoen Thaise en buitenlandse toeristen hebben Phuket bezocht, wat de afgelopen vijf maanden miljoenen baht heeft opgeleverd.

De directeur van de Tourism Authority of Thailand Phuket Office, mevrouw Nathasiri Ronnasiri, vertelde de Phuket Express: “Vanaf 1 januarist tot mei 31st dit jaar zijn er in totaal 1,733,119 Thaise en buitenlandse toeristen die Phuket hebben bezocht.”

"Van dit aantal toeristen heeft het een aanzienlijke hoeveelheid baht voor het eiland gegenereerd en de economie van Phuket in het algemeen een boost gegeven." verklaarde Nathasiri.

“De gemiddelde bezettingsgraad van het hotel check-in is echter slechts 28.27 procent, wat nog steeds niet hoog is. Het zal even duren voordat het toerisme in het algemeen is hersteld.” Nathasiri waarschuwde.

De Tourism Authority of Thailand heeft verklaard dat Indiase toeristen momenteel de grootste groep buitenlandse toeristen zijn die het land en Phuket bezoeken. Vanwege regionale problemen in Rusland en China blijft het toerisme uit die landen beperkt. Voorafgaand aan de Covid-19-pandemie vertegenwoordigden beide landen een aanzienlijk aantal bezoekers aan Thailand.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.