Gouverneur van Phuket geeft nieuwe orders vrij, laat officieel maskermandaat vallen

Phuket -

De gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, heeft vandaag (25 juni) een nieuwe bestelling vrijgegeventh) voor het laten vallen van het maskermandaat, naar aanleiding van een nationaal bevel dat gisteravond laat, 23 juni, hier is vrijgegeven.

In de bestelling over het maskermandaat staat: Een masker of stoffen masker is een vrijwillige praktijk. Het ministerie van Volksgezondheid raadt echter aan om maskers te dragen om andere luchtwegaandoeningen, waaronder Covid-19, te voorkomen, vooral in gebieden met veel mensen en binnenruimtes. Voor Covid-19-patiënten of mensen met een hoog risico zijn ze 'NOODZAKELIJK' om maskers te dragen als ze bij andere mensen verblijven.

Andere regels in de volgorde zijn:

  1. Restaurants, waaronder cafetaria's, straatvoedsel, hotels of andere bedrijven, mogen alcohol schenken, maar onder hygiënische maatregelen.

2. Uitgaansgelegenheden mogen open onder regels en maatregelen. Dit "lijkt" te betekenen dat ze nu kunnen worden hersteld naar "normale" uren, afhankelijk van lokale en regionale regels, de status van de entertainmentzone, enz.

De bestelling gaat per direct tot nader order in. De volgorde in het Thais staat hieronder.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.