Phuket houdt 'World Ocean Day' op Patong Beach

Patong, Phuket –

Het World Ocean Day-evenement gisteren (8 juni)th) werd gehouden op Patong Beach in Phuket om mensen aan te moedigen om zeeafval te verminderen en voor de wereld om hen heen te zorgen.

Het evenement werd officieel geopend door de minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, de heer Varawut Silpa-archa en de gouverneur van Phuket, Narong Woonciew. Vertegenwoordigers uit meer dan 30 landen namen deel aan het evenement.

De heer Varawut verklaarde op de Wereldoceaandag: "Het evenement van dit jaar valt onder het concept 'Revitalisatie: collectieve actie voor de oceaan', wat inhoudt dat de oceaan wordt hersteld door voor het milieu te zorgen en samen belangrijke problemen met zeeafval op te lossen."

“De natuurlijke hulpbronnen van Phuket zijn belangrijk om inkomsten te genereren en mensen in de provincie te helpen door toeristen naar het eiland te lokken. We moeten ons dus meer zorgen maken over het milieu in het algemeen, of we nu toeristen, inwoners of expats zijn.” verklaarde de heer Varawut.

Er werden ook meerdere zeeschildpadden vrijgelaten op Patong Beach om de World Ocean Day te markeren.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.