Dolfijn wordt behandeld in Phuket na het wassen op het strand in Phang Nga

Phang Nga-

Een dolfijn is voor behandeling naar Phuket gebracht nadat hij gisteren (4 juni) was aangespoeld op een strand in Phang Ngath).

De in Phang Nga gevestigde Royal Thai Navy kreeg van een plaatselijke bewoner, dhr. Apisit Soonthonghao, bericht dat er een dolfijn was gevonden op het Kuek Kak-strand in het Takua Pa-district.

Ambtenaren van het Sea Turtle Conservation Centre van de Royal Thai Navy arriveerden snel op het strand.

De dolfijn die op het moment van schrijven nog leeft, is 1.5 meter lang. Er wordt aangenomen dat de dolfijn door sterke golven op het strand is aangespoeld.

De dolfijn werd voor behandeling naar het Phuket Marine Biological Centre in Cape Panwa, subdistrict Wichit, district Mueang Phuket gebracht.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.