Phuket Public Health Department bevestigt dat er geen apenpokken zijn gevonden bij buitenlandse toeristen na online geruchten

FOTO PRD 5

Phuket-
De Phuket Pubic Health Department heeft bevestigd dat er geen gevallen van apenpokken zijn gevonden in Phuket na online geruchten over buitenlandse toeristen die positief testen. De gevallen waren herpes, en niet apenpokken.

De Phuket Provinciale Plaatsvervangend Volksgezondheid Deputy Chief Doctor Mueanprea Boonlaom vertelde de Phuket Express,,Er is geen toerist gevonden die besmet is met apenpokken. Het is een gerucht. Die toeristen zijn gewoon besmet met herpes.”

"Patiënten met herpes moeten echter nauw contact met anderen vermijden en de gebieden waar ze wonen moeten worden schoongemaakt en ontsmet." aldus Mueanprea.

"We hebben strikt de gezondheidsmetingen gevolgd met betrekking tot mensen die vanuit andere landen in Phuket zijn aangekomen, vooral uit landen die positieve gevallen van apenpokken hebben gehad. Monkeypox is een veel lager risico op verspreiding van infectie naar anderen dan Covid-19." concludeerde Mueanprea.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya en Chonburi, met de nadruk op vertalingen tussen het Thais naar het Engels en bemiddelt tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve bij het pendelen tussen de drie.