De Kata- en Karon-gebieden in Phuket kampen nog steeds met weinig toeristen, zeggen lokale ondernemers

Phuket-

De subdistricten Kata en Karon in het Mueang Phuket-district zijn niet hersteld zoals andere gebieden in Phuket nadat veel Covid-19-beperkingen waren opgeheven, zeiden lokale ondernemers gisteren, 26 mei 2022.

Bedrijfsexploitanten in het Kata en Karon-gebied vertelden de Phuket Express: “Veel bedrijven in Kata en Karon zijn de afgelopen twee jaar gesloten sinds het begin van de Covid-19-pandemie. Veel van deze bedrijven zijn zelfs nu al gesloten om verschillende redenen, als gevolg van nog steeds voortdurende beperkingen rond het nachtleven of omdat ze tijdens Covid-19 zijn teruggekeerd naar hun thuisprovincies en nooit meer terugkeren.”

“Er komen dagelijks meer toeristen naar Phuket, maar niet in Kata en Karon in vergelijking met nabijgelegen gebieden zoals Patong, dat een aanzienlijk herstel heeft doorgemaakt, grotendeels gedreven door het tot restaurants omgebouwde nachtleven. Nu bars op 1 juni legaal in Phuket worden geopend, verwachten we dat Patong nog drukker zal worden, maar we maken ons zorgen over Kata en Karon.” legden de lokale operators uit.

“De economie in Kata en Karon is niet verbeterd, hoewel er veel evenementen zijn gehouden om het toerisme in het gebied te stimuleren. Deze evenementen waren slechts tijdelijke boosters.” Dat melden de ondernemers en verenigingen.

“Dit gebied heeft prachtige stranden, namelijk Kata Beach en Karon Beach. De meeste buitenlandse toeristen spelen graag in de branding en ontspannen op het strand als ze op bezoek komen.” De ondernemers voegden eraan toe.

"We hebben meer aandacht nodig van provinciale leiders en de Thaise regering om het toerisme in Kata en Karon te stimuleren." Ondernemers gesloten.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.