Entertainmentbedrijven in Phuket roepen op tot sluitingstijd van 2 uur 's nachts

Phuket -

Entertainmentbedrijven in Phuket vragen om een ​​wettelijke verlenging van de sluitingstijd tot 2:00 uur.

Gisteren (26 mei) was er een bijeenkomstth) in het stadhuis van Phuket onder leiding van de Phuket-vice-gouverneur Arnuparb Yodkwan en de voorzitter van de Patong Entertainment Business Association, de heer Weerawit Krueasombat en andere relevante functionarissen en instanties.

De heer Weerawit verklaarde tijdens de vergadering: "Het is goed nieuws vanaf 1 juni"st dat entertainmentbedrijven wettelijk tot middernacht open mogen. Dit zal echter nog steeds niet voldoen aan de tevredenheid van de nachtleventoerist. De sluitingstijd moet wettelijk worden verlengd tot 2 uur. Buitenlandse toeristen op vakantie willen het geen nacht om middernacht noemen.”

“De meeste toeristen komen ’s avonds laat naar buiten en beginnen hun avond rond 10 of 11 uur. Als de sluitingstijd om middernacht is, hebben ze maar één uur om van het nachtleven te genieten. Als de sluitingstijd wordt verlengd, hebben ze meer tijd om te ontspannen en meer geld uit te geven, wat de economie ten goede komt.” verklaarde Weerwit.

“Entertainmentbedrijven zullen meer inkomen verdienen en ze kunnen meer personeel aannemen. Er komt dus ook meer werkgelegenheid en dat zal ook de economie een boost geven.” Weerawit toegevoegd.

“Als de sluitingstijd om middernacht is, gaan ze sowieso wat drinken op Patong Beach of op straat, wat voor meer problemen zal zorgen. Als uitgaanstoeristen drinken in gecontroleerde gebieden, zijn er minder problemen.” Weerwit uitgelegd.

Het provinciale bestuur zal echter een formele verlenging van de sluitingstijd van de CCSA (Thailand's Centre for COVID-19 Situation Administration) voorstellen (CCSA). Momenteel is de CCSA vanwege Covid-19-beperkingen bevoegd voor sluitingstijden voor uitgaansgelegenheden.

Nadat entertainmentbedrijven in Patong legaal zijn geopend, zullen ze minstens 10 miljoen Baht per nacht genereren, zei de voorzitter van de Patong Entertainment Business Association (PEBA).

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.