Zieke zeeschildpad gered op strand in Wichit

waar –

Een zieke zeeschildpad is gisteren (23 mei) gered op een strand bij een hotel in Wichitrd).

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) Phuket Office werd door een hotelmedewerker in het Wichit-subdistrict in het district Mueang Phuket op de hoogte gebracht dat een zeeschildpad was gevonden op een strand in de buurt van een hotel.

Ze kwamen aan op het strand om de groene schildpad te vinden. Hij is 49.5 centimeter lang en 46.5 centimeter breed. Hij weegt 10.7 kilogram. De DMCR-functionarissen zeiden dat de schildpad nog jong was en het geslacht niet kan identificeren.

De schildpad was dunner en kleiner dan hij zou moeten zijn. Op de schildpad werden scheepswormen en zeewier gevonden. Zijn voor- en achtervinnen raakten gewond.

De schildpad werd voor behandeling naar het Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center in het Phuket Marine Biological Center, Cape Panwa in Wichit gebracht en zal naar verwachting herstellen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.