Nieuwe gevangenis Phuket officieel geopend in Thalang

Phuket -

De nieuwe provinciale gevangenis van Phuket in het subdistrict Sri Soonthorn is na twee jaar officieel geopend en de gevangenen zijn volledig ingetrokken.

Vandaag (23 mei)rd), hebben de directeur-generaal van de afdeling Correcties, de heer Aryut Sinthoppan, samen met de gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, officieel de nieuwe provinciale gevangenis van Phuket in Ban Bang Jo geopend. Tijdens het openingsevenement werd een religieuze boeddhistische ceremonie gehouden.

De nieuwe provinciale gevangenis van Phuket werd in juli 2015 gebouwd ter vervanging van de oude gevangenis die 121 jaar geleden in gebruik was. De oude gevangenis was volgens gevangenisbeambten te klein, die slechts 950 gevangenen aankon, maar in totaal woonden er meer dan 2,500 gevangenen in de oude gevangenis.

De nieuwe gevangenis die voor 789,000,000 baht werd gebouwd, heeft al gevangenen verwelkomd die twee jaar geleden allemaal uit de oude gevangenis zijn verhuisd. De nieuwe gevangenis heeft nu 2,552 mannelijke gevangenen en 391 vrouwelijke gevangenen, wat in totaal 2,943 gevangenen is.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.