UPDATE: Twee mannelijke tieners worden aangeklaagd voor het aanvallen van een gehandicapt meisje in Phuket

Phuket, Thailand-

Eerst ons vorige verhaal:

Een videoclip die een 15-jarig meisje lijkt te tonen dat lijdt aan polio en wordt aangevallen door een groep mannelijke tieners in Phuket, is viraal gegaan op sociale media en de moeder van het slachtoffer roept op tot gerechtigheid.

Gisteren (19 mei)th), begeleidden leraren van een school in Kathu twee mannelijke tieners van 15 en 16 jaar en ontmoetten ze de politie van Phuket City. De namen van de tienerverdachten werden vanwege hun leeftijd achtergehouden door de politie.

Kolonel Sarawut Chooprasit, politiechef van de stad Phuket, vertelde aan The Phuket Express: "Na ondervraging hebben we besloten een aanklacht in te dienen tegen de twee mannelijke tieners voor het aanvallen van anderen die schade aan lichaam en geest hebben toegebracht."

“Ze hebben allebei de misdaad toegegeven, hoewel ze niet op redenen zijn ingegaan. Ze werden naar het kantoor van Juvenile Observation and Protection Phuket gestuurd.” Chef-kolonel Sarawut Chooprasit besloot.

De zaak leidde tot een flinke discussie op sociale media rond pesten tussen jongeren in Thailand, merkt The Phuket Express op.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.