UPDATE: Twee mannelijke tieners worden aangeklaagd voor het aanvallen van een gehandicapt meisje in Phuket

Phuket, Thailand-

Eerst ons vorige verhaal:

Een videoclip die een 15-jarig meisje lijkt te tonen dat lijdt aan polio en wordt aangevallen door een groep mannelijke tieners in Phuket, is viraal gegaan op sociale media en de moeder van het slachtoffer roept op tot gerechtigheid.

Gisteren (19 mei)th), vergezelden leraren van een school in Kathu twee mannelijke tieners van 15 en 16 jaar en hadden ze een ontmoeting met de stadspolitie van Phuket. De namen van de tienerverdachten werden door de politie achtergehouden vanwege hun leeftijd.

De politiechef van Phuket City, kolonel Sarawut Chooprasit, vertelde The Phuket Express: "Na ondervraging hebben we besloten aangifte te doen tegen de twee mannelijke tieners voor het aanvallen van anderen die schade toebrengen aan lichaam en geest."

“Ze hebben allebei de misdaad toegegeven, hoewel ze niet op redenen zijn ingegaan. Ze werden naar het kantoor voor jeugdobservatie en -bescherming in Phuket gestuurd. Hoofdkolonel Sarawut Chooprasit concludeerde.

De zaak leidde tot een flinke discussie op sociale media over pesten tussen jongeren in Thailand, merkt The Phuket Express op.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.