Phuket-studenten aangespoord door volksgezondheidsfunctionarissen om Covid-19-vaccins te nemen vanwege bezorgdheid over toenemende infecties nadat de scholen open zijn gegaan

Phuket -

  Studenten in Phuket wordt gevraagd om ten minste dubbel gevaccineerd te worden, omdat volksgezondheidsfunctionarissen zich zorgen maken over het toenemen van Covid-19-infecties nadat scholen in heel Thailand deze week ter plaatse zijn geopend.

De plaatsvervangend directeur van het Phuket Provincial Public Health Office, dokter Mueanprae Boonloam, vertelde de Phuket Express: "Er komen meer toeristen naar Phuket en ook meer arbeiders uit andere provincies."

“De meeste Covid-19-patiënten in Phuket zijn werkende mensen. Er worden echter steeds meer kinderen besmet. De meeste worden aangetroffen bij kinderen die de vaccins niet hebben gekregen. Maar als scholen ter plaatse opengaan, zijn we bang dat meer studenten besmet zullen raken', legt dokter Mueanprae uit.

“Als er leerlingen met een hoog risico zijn die dubbel zijn ingeënt, kunnen ze normaal op scholen komen studeren, maar hebben ze meer voorzorgsmaatregelen nodig en moeten ze een ATK-test (Rapid Antigen) doen (Hoog risico zijn mensen zoals degenen die zijn blootgesteld aan recente positieve gevallen van Covid -19). Als studenten met een hoog risico echter niet dubbel worden ingeënt, moeten ze in quarantaine worden geplaatst”, voegde dokter Mueanprae eraan toe.

De Phuket Express merkt echter op dat de algehele vaccinatiegraad in een groot deel van het land ruwweg is gedaald, omdat veel mensen het gevoel hebben dat de Omicron-variant van Covid-19 mild was.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.