Phuket-studenten keren terug naar school en persoonlijke lessen met versoepelde Covid-19-regels

Phuket -

  Openbare scholen in Phuket zijn heropend voor leren op locatie voor de eerste dag van het nieuwe schoolsemester (17 mei)th).

Leraren stonden maandagochtend te wachten om de leerlingen bij de schoolpoorten te verwelkomen, want de eerste schooldag begon officieel weer. De lichaamstemperatuur van elke leerling werd gecontroleerd voordat ze de school in mochten. Elke student en leraar droeg ook gezichtsmaskers, die nog steeds verplicht zijn op alle openbare plaatsen, binnen en buiten, in Thailand. Over het algemeen zijn de Covid-19-regels de afgelopen twee jaar echter sterk verminderd, zodat studenten het persoonlijke onderwijs zonder onderbreking kunnen hervatten.

De directeur van het Phuket Educational Office, mevr. Patchalee Chaoponlajrang, vertelde de Phuket Express: “We leren vanaf nu 100 procent ter plaatse. We volgen echter nog steeds de Covid -19-metingen. We zijn klaar met ons plan als er studenten besmet worden met Covid -19. Dit plan omvat niet het sluiten van hele klassen, wijdverbreide quarantaines of het sluiten van scholen.”

Als onderdeel van een nationale directie van het Thaise Ministerie van Onderwijs, worden studenten niet langer getest op Covid-19, tenzij ze symptomen vertonen en ziek zijn. Bovendien, als positieve, verplichte quarantaines voor contacten met een hoog risico niet langer nodig zijn, tenzij die contacten ook symptomen of ziekte vertonen, wat volgens Patchalee helpt voorkomen dat hele scholen worden gesloten en dat studenten waardevolle leertijd verliezen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.