UPDATE: Meer details vrijgegeven over de 76-jarige Duitse toerist die sinds 9 mei vermist is en levend teruggevonden 15 kilometer van haar hotel in Mai Khao, Thalang

Thalang, Phuket –

Een vermiste 76-jarige Duitse toerist met geheugenverlies is vanmorgen (16 mei) levend maar zwak gevonden in een ondiep zoetwaterkanaal in de buurt van het Sirinat National Park in het Thalang-district, op ongeveer 15 kilometer afstand van haar hotel in de Mai Khao onderdistrict.

Ze was sinds 9 mei vermist en is voor het laatst gezien op camerabeelden, hieronder te zien, terwijl ze 's middags alleen op een weg in de buurt van het Sirinat National Park liep.

Ons vorige bijgewerkte verhaal toen ze vanmorgen werd gevonden:

Na een zoektocht van acht dagen werd mevrouw Barbara Lange, 76, uit Duitsland, levend gevonden door officieren van het nationale park liggend in een klein ondiep zoetwaterkanaal in de buurt van het Sirinat National Park-gebied om 11 uur, ongeveer 30 kilometer van haar hotel . Ze was koud, geschrokken en zwak.

Mevr. Lange werd met spoed naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht voor een medische evaluatie, maar zal naar verwachting volledig herstellen en heeft geen lichamelijk letsel. Ze was in de war en vanwege haar geheugenproblemen kan ze zich naar verluidt de details van haar verdwijning van een week niet herinneren.

Het duurde ongeveer twee uur om mevrouw Lange uit het kanaal en door de bossen van het nationale park Sirinat te brengen, aangezien ze zich op een relatief afgelegen locatie bevond waar zelden wordt gewandeld of gelopen.

Reddingswerkers gebruikten een draagstoel om mevrouw Lange door de jungle te vervoeren. De gouverneur van Phuket, Naroon Woonciew en de familieleden van mevrouw Lange wachtten buiten het bos op haar. Ze waren blij dat ze uiteindelijk tegen veel verwachtingen in veilig werd gevonden, waaronder bijna acht dagen vermist, vermoedelijk in het nationale park, en zonder toegang tot voorraden of voedsel.

Haar familieleden vergezelden mevrouw Lange naar een plaatselijk ziekenhuis voor een medische evaluatie en controle, waar ze naar verwachting zal rusten en herstellen van de afgelopen week.

Familieleden van mevrouw Lange bedankten de medewerkers van het nationale park, reddingspersoneel, vrijwilligers, de media en de gouverneur van Phuket voor hun hulp bij de redding en publiciteit over de situatie, maar vroegen ook om privacy in deze moeilijke tijd.

Vanwege hun verzoek zullen TPN-media, ondanks foto's die veel op internet zijn gedeeld, tijdens de reddingsoperatie geen foto's van mevrouw Lange verstrekken.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.