Koninklijke Thaise marine redt visser en bemanning terwijl boot kapseist in Phang Nga

Phang Nga-

  Een visser en zijn bemanning zijn gered door de Royal Thai Navy nadat de vissersboot vanochtend (13 mei) kapseisde in Phang Nga, ten noorden van Phuket.th).

De Royal Thai Navy, gevestigd in Phang Nga, werd om 5 uur door een lokale visser op de hoogte gebracht dat zijn vissersboot op het punt stond te kapseizen in het Kura Buri-district nabij het Mu-Ko Surin National Park.

Om 7:00 uur naderde en redde de Royal Thai Navy de vissersboot genaamd 'Chock Preecha 2'. De kapitein van de vissersboot, genaamd Mr. Amornwit Rakwongthaim, was met twee Thaise bootbemanningsleden en twee Myanmar-bootbemanningsleden.

Amornwit vertelde The Phuket Express: "Er is veel zeewater in de boot gekomen die de elektrische generator had gebroken. De waterpomp kon het water niet uit de boot halen. Er bleef water in het schip stromen en ik was bang dat het zou kapseizen naarmate we lager en lager zonken.

Om 9 uur verwijderde de Royal Thai Navy al het water uit de vissersboot en werkte de elektrische generator. De bootkapitein en zijn bootbemanning kwamen veilig aan land.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.