UPDATE: Marine-functionaris in Phuket gelooft dat het een haai was die een jongen beet op Kamala Beach in het weekend, jongen vertelt zijn verhaal

Phuket -

  Een marinefunctionaris heeft verklaard dat hij gelooft dat het zeedier dat afgelopen weekend een jonge jongen, een huistoerist, op Kamala Beach in Phuket beet, inderdaad een haai was en geen barracuda, zoals sommigen dachten.

Ons vorige verhaal:

Een Franse haaienexpert denkt dat een blauwe haai op zondag (8 mei) het been van een 1-jarige Oekraïens-Thaise jongen heeft gebeten nabij Kamala Beach, Phuket.st). Ondertussen geloven strandexploitanten en lokale functionarissen dat het geen haai was maar een barracuda.

Een team van Phuket-functionarissen onder leiding van de Phuket-vice-gouverneur Pichet Panapong en Dr. Kongkiat Kittiwatanawong, directeur van het Phuket Marine Biological Centre (PMBC), hebben de jongen bezocht in het restaurant van zijn grootmoeder in het subdistrict Rassada, in het district Mueang Phuket.

Dr.Kongkiat vertelde The Phuket Express: "We denken dat het een haaienbeet was vanwege de grootte en vorm van de wonden die op de huid van de jongen waren toegebracht. Het gebied waar de jongen gebeten is, is een surfzone waar haaien normaal gesproken hun voedsel hier vinden. Het kan een babyblauwe haai zijn die ongeveer minder dan een meter lang is. Dit gebied is, ondanks wat sommige omwonenden beweren, geen gewoon thuis voor barracuda's.”

De jongen (The Pattaya News houdt zijn naam achter) vertelde The Phuket Express. ”Ik ging alleen het water in terwijl mijn vader op het strand was. Ik zag iets zwarts en lang in het water. Het zeedier dook recht in me en beet in mijn been. Ik gaf het dier een klap voordat ik uit het water ging en vertelde het aan mijn vader.”

“Ik was toen niet bang. Mijn wonden vereisten 33 hechtingen. Ik was niet bang en huilde niet in het ziekenhuis. Ik denk nog steeds dat het een barracuda was, geen haai. Hoe dan ook, ik heb het harder verslagen dan het mij heeft verslagen en ik ben niet bang om terug te keren naar de oceaan, ik hou van het strand.” De dappere jongen zei met een glimlach tegen de verslaggevers van The Phuket Express.

TPN-media merkt op dat de jonge jongen lijkt te genieten van zijn korte "roem" nadat hij in het gebied is gebeten en dat hij van plan is om deze week terug te keren naar het strand en te zwemmen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.