UPDATE: Sedan-chauffeur presenteert zichzelf bij politie, boete van 500 baht voor het blokkeren van ambulance in Phuket, sociale media nog steeds niet blij

Phuket -

  Een niet-geïdentificeerde sedanbestuurder heeft zich gistermiddag aangeboden aan de politie van Phuket City en kreeg een boete van 500 baht voor het blokkeren van een ambulance, wat werd vastgelegd op een virale dashcam-video die op grote schaal werd gedeeld op Thaise sociale media.

Ons vorige verhaal:

Een sedanbestuurder krijgt een boete van maximaal 500 baht nadat hij zich niet heeft bewogen voor een ambulance die donderdag een gewonde met luide waarschuwingssirenes op een weg in Phuket naar een ziekenhuis vervoerde..

De politie van Phuket City vertelde gisteren (30 april) aan de Phuket Express dat de sedanbestuurder Dhr. Thamron (achternaam en leeftijd werden door de politie niet vermeld) zich heeft gemeld bij de politie van Phuket City. Hij gaf toe dat hij de sedan bestuurde zoals weergegeven in de dashcam, waarbij hij verklaarde dat hij een tijdelijke aanval van woede op de weg had en beweerde dat dit niet bij hem past en dat hij het incident zeer betreurt. Hij kreeg een boete van 500 baht voor het hinderen van voertuigen van hulpdiensten, wat de maximale straf is voor deze specifieke misdaad volgens de Thaise wet.

De Thaise sociale media waren ondertussen niet blij met het vonnis en zeiden dat ze van mening waren dat de boete aanzienlijk hoger zou moeten zijn en beweerden dat de boete, ongeveer vijftien dollar, geen behoorlijk afschrikmiddel was.

De politie van Phuket verklaarde echter dat ze de wet niet kunnen wijzigen of willekeurige boetes die ze zelf hebben opgelegd, niet kunnen opleggen, waarbij ze stellen dat eventuele wetswijzigingen van de Thaise regering moeten komen en naar behoren door het parlement moeten worden geratificeerd. De politie van Phuket verklaarde ook dat de bestuurder geen andere misdaden had begaan en dat zijn rijbewijs, registratie en verzekering geldig waren. De politie van Phuket verdedigde ook het niet "naming and shaming" van de bestuurder, en verklaarde dat dit de Thaise wetten voor laster zou kunnen schenden en was bezorgd dat als de bestuurder zou worden geïdentificeerd, er een "heksenjacht" op sociale media zou kunnen plaatsvinden, wat in strijd zou kunnen zijn met smaadwetten.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.