Kathu houdt een zeevruchtenfestival om de traditionele stijl van Phuket te laten zien– FOTOTOUR

Kathu, Phuket –

  De gemeente Kathu hield afgelopen weekend het 'Suk Jai Naithu' (Happy Naithu) zeevruchtenfestival in een traditionele lokale stijl om de originele look en feel van Phuket te weerspiegelen.

Het festival werd vanaf vrijdag (29 april) twee dagen gehoudenth) tot gisteravond (30 aprilth). De vice-gouverneur van Phuket, Amnuay Pitsuwan en de burgemeester van Kathu, Chaianan Sutthikun, hebben het festival gisteravond officieel gelanceerd.

Het festival begon met een prachtige parade op 29 april in de middag. De parade was bedoeld om de traditionele manieren van de oorspronkelijke Phuket-bevolking te presenteren, die begon vanuit de 'Naithu'-gemeenschap.

Naithu was de vorige naam van Kathu, maar is nu nog steeds lokaal bekend als 'Naithu', merkt The Phuket Express op.

Het festival had veel kraampjes met zeevruchten en lokale shows op vijf podia. Het festival was bedoeld om de manier van leven van de lokale bevolking te ondersteunen en het lokale toerisme te stimuleren.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.