Video van buitenlandse man die politieketting doorsnijdt en het stuur van zijn motor ontgrendelt in Phuket gaat viraal en veroorzaakt verontwaardiging

Phuket-

In een brutale daad van verzet werd een onbekende mannelijke buitenlandse motorrijder op camera betrapt terwijl hij een politieketting doorsneed die werd gebruikt om zijn motor te immobiliseren, die geparkeerd stond in een parkeerverbodzone in de oude binnenstad van Phuket. Het incident, dat plaatsvond op Phang Nga Road, heeft brede aandacht getrokken nadat de video op vrijdag 26 april viraal ging op lokale sociale mediaplatforms.

Op de beelden lijkt te zien dat de onbekende buitenlandse persoon een grote snijder gebruikt om de ketting door te snijden die de autoriteiten van Phuket City aan het stuur van zijn motor hadden geplaatst. Nadat hij de ketting met succes had verwijderd, gebaarde hij om stilte naar de toeschouwer die de gebeurtenis filmde voordat hij snel met zijn voertuig het gebied verliet.

Volgens de persoon die de video plaatste, koos de man ervoor om de kotter in een nabijgelegen winkel te kopen in plaats van naar het politiebureau van Phuket City te gaan om de boete te betalen. Deze keuze heeft geleid tot publiekelijk commentaar, waarbij sommigen opmerkten dat de kosten van de boete lager zouden zijn geweest dan die van de kotter.

Politiecommissaris van de stad Phuket, kolonel Pratueng Phonmana, heeft The Phuket Express laten weten dat de wetshandhaving momenteel camerabeelden aan het beoordelen is in een poging de buitenlandse man te identificeren en te lokaliseren voor daaropvolgende gerechtelijke procedures.

De Phuket Express voegt eraan toe dat het doorsnijden van de politieketen schade aan eigendommen van de overheid inhoudt, een overtreding die juridische consequenties met zich meebrengt die veel hoger zijn dan welke boete dan ook voor ongeoorloofd parkeren.

In Thailand kunnen de straffen voor de vernietiging van overheidseigendommen behoorlijk streng zijn. Hoewel de specifieke straf kan variëren afhankelijk van de omvang van de schade en de omstandigheden, gaat het doorgaans om een ​​combinatie van boetes en gevangenisstraffen. Als de schade aanzienlijk is, kan de overtreder bijvoorbeeld een gevangenisstraf van maximaal tien jaar of een boete van maximaal vijfhonderdduizend baht riskeren, of beide.

De reactie van de gemeenschap op dit incident is gemengd: sommigen uiten bewondering voor de durf van de man, terwijl anderen het gebrek aan respect voor de lokale wetten veroordelen en zelfs oproepen tot de maximale straf van tien jaar gevangenisstraf, een boete van 500,000 baht, en daarna deportatie. De politie dringt er bij iedereen met informatie over wie de buitenlander is op aan zich te melden terwijl zij het onderzoek naar deze uitdagende daad voortzet.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.