Thailand verwacht een toename van het aantal toeristen tijdens de Gouden Week: bijna 1 miljoen bezoekers zullen naar verwachting de inkomsten uit toerisme stimuleren

Nationaal—

Op 25 april 2024 meldde de Tourism Authority of Thailand (TAT) een groot aantal binnenkomende buitenlandse toeristen die naar verwachting Thailand zouden bezoeken tijdens de Gouden Weken in bepaalde landen en op de arbeidsdagen van 26 april tot 5 mei. Er werd geschat dat meer dan 996,000 mensen naar Thailand zouden reizen.

De heer Chattan Kunjara Na Ayudhya, de vice-gouverneur van TAT voor de markten in Azië en de Stille Zuidzee, maakte publiekelijk een geschat aantal inkomende buitenlandse toeristen van 996,000 bekend, wat 29% hoger was vergeleken met dezelfde periode vorig jaar en meer dan 32.23 miljard baht zou genereren, wat was 35% hoger dan vorig jaar.

Tijdens de Gouden Week en de Labor Days zou Japan respectievelijk vakantie hebben van 29 april tot 5 mei, en China vakantie van 1 tot 5 mei. Chattan verklaarde dat in deze periode meer dan 41,000 tot 230,000 mensen Thailand zouden bezoeken.

Vanaf 26 april werd verwacht dat 41,000 Japanse toeristen geleidelijk naar Thailand zouden reizen, wat 30% hoger was vergeleken met het voorgaande jaar, en toeristische inkomsten zouden genereren van 1.3 miljard baht, wat 76% hoger was vergeleken met het voorgaande jaar, volgens Chattan.

Volgens het Thaise Ministerie van Toerisme en Sport vindt van 1 tot en met 21 april het Wereld Songkran Festival plaats. genereerde een totale omzet van 140 miljard baht. Er werd gemeld dat meer dan 1.92 miljoen buitenlandse toeristen Thailand bezochten tijdens het festival, wat 37.54% hoger was vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

EXPEDIA, een online reisbureau, verklaarde echter dat de top drie reisbestemmingen tijdens de Gouden Week respectievelijk Seoul in Korea, Taipei in Taiwan en Bangkok in Thailand zijn.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.