Russische staatsburger in beslag genomen wegens vermeende aanval en illegale wapenopslag op Koh Samui

SURAT THANI – Een 38-jarige Russische zakenman is afgelopen dinsdag 23 april aangehouden in een luxe villa op het eiland Samui, geconfronteerd met ernstige beschuldigingen van mishandeling en illegaal wapenbezit. De politie van Bophut heeft, op basis van een tip van een bezorgde burger, de heer Nikhita, wiens volledige naam is verborgen, aangehouden na een arrestatiebevel uitgevaardigd door het provinciaal gerechtshof van Samui.

De arrestatie werd bespoedigd door een klacht ingediend door de onbekende vriendin van de heer Nikhita, die hem beschuldigde van aanranding en haar bedreigde met een vuurwapen. Tijdens de politieoperatie ontdekten agenten een reeks wapens zonder vergunning, waaronder een commandogeweer met munitie en een pistool, naast een luxe BMW sedan, een pick-up zonder kenteken en een Ducati-motorfiets op het terrein van het subdistrict Maret.

De heer Nikhita, geïdentificeerd als de eigenaar van een Italiaans eetcafé in de buurt van de Baan Bang Rak Pier, wiens naam is verborgen als onderdeel van het politieonderzoek, gaf toe de vuurwapens te bezitten, daarbij verwijzend naar een persoonlijke affiniteit met wapens. Hij onthield zich echter van commentaar op de beschuldigingen van zijn partner. De zaak heeft aanleiding gegeven tot bezorgdheid over huiselijk geweld en het illegale bezit van vuurwapens onder expats die in de toeristische hotspots van Thailand wonen.

De heer Nikhita wordt momenteel vastgehouden op het politiebureau van Bophut terwijl het onderzoek voortduurt. Hij wordt geconfronteerd met meerdere aanklachten en mogelijke deportatie.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.