Myanmarese soldaten bezetten de Myawaddy-basis opnieuw na terugtrekking van verzetsstrijders

Myawaddy, Myanmar —

De Myanmarese soldaten van het 275th Infantry Battalion die verspreid waren bij de Tweede Thais-Myanmar Vriendschapsbrug hebben zich woensdagmiddag teruggetrokken naar hun basis in Pha Song Camp in Myawaddy, na de terugtrekking van de etnische Karen-verzetsstrijders die de basis eerder onder de voet liepen. deze maand.

Volgens rapporten zijn er voorbereidingen getroffen in het Pha Song-kamp om de terugkerende troepen te huisvesten, en is de nationale vlag van Myanmar gehesen op de basis van het 275e Infanteriebataljon, ter vervanging van de Karen-vlag. Dit komt nadat de anti-junta-troepen de Karen-vlag hebben gehesen in plaats van de nationale vlag van Myanmar, nadat ze een paar dagen geleden de basis van het 275e Infanteriebataljon hadden veroverd.

Het Karen National Liberation Army (KNLA) heeft naar verluidt besloten zijn troepen terug te trekken om het aantal burgerslachtoffers tot een minimum te beperken en een veilige zone in Myawaddy Township te creëren.

De botsingen tussen het leger en de verzetskrachten van Myanmar gingen echter op dezelfde dag in verschillende golven door in de binnengebieden van Myanmar. Ondertussen keren ontheemde Myanmar-burgers die naar Mae Sot in de Thaise provincie Tak waren gevlucht, terug naar hun huizen in Myanmar.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Inschrijven
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.