Thailand gaat laag toeristisch seizoen in: industrie wordt geconfronteerd met uitdagingen na Songkran, hoop rust op Chinese bezoekers

Nationaal—

Op 22 april 2024 maakte de heer Sisdivachr Cheewarattanaporn, de voorzitter van de Association of Thai Travel Agents (ATTA), publiekelijk bekend dat Thailand officieel het laagseizoen ingaat. Thaise toeristenexploitanten kunnen na de Songkran-vakanties te maken krijgen met weinig binnenkomende toeristen.

Direct na de Songkran-vieringen zou Thailand officieel het laagseizoen ingaan, zoals elk jaar. Volgens Sisdivachr zullen veel toerismegerelateerde bedrijven het bedrijf levend moeten houden en aan de vraag van toeristen moeten voldoen met alternatief toerisme.

Dit was de aard van de toeristische sector die de afgelopen tien jaar niet veranderde. Het laagseizoen zorgde ervoor dat het aantal westerse, oostelijke en Europese toeristen geleidelijk afnam. Er werd echter geschat dat Chinese bezoekers Thailand zouden bezoeken, omdat er momenteel een visumvrijstelling bestond tussen Thailand en China, aldus Sisdivachr.

Bovendien bleven Taiwanese en Indiase bezoekers over het algemeen sterk tijdens de laagseizoenmaanden.

Ondanks de evenementen op het Wereld Songkran Festival 2024 in Thailand was het aantal Chinese toeristen dat Thailand in die tijd bezocht aanzienlijk laag omdat vliegtickets duur waren, aldus Sisdivachr.

Sisdivachr voegde verder toe dat de trend van Chinese toeristen die Thailand bezochten gemiddeld ongeveer 20,000 tot 22,000 personen per dag bedroeg, wat als een goed resultaat werd beschouwd. Als dit aantal tot het vierde kwartaal van 4 zou worden gehandhaafd, zou het waarschijnlijk aan het doel van de Tourism Authority of Thailand (TAT) van 2024 miljoen Chinezen tegen het einde van het jaar voldoen.

De huidige situatie is stabiel wat betreft het aanhoudende conflict in het Midden-Oosten tussen Israël en Iran. Als het oorlogsgebied echter in een nieuwe oorlog uitbreekt, zou dit zeker gevolgen hebben voor de wereldeconomie, en dienovereenkomstig voor de Thaise toeristeneconomie, aldus Sisdivachr.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Inschrijven
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.