Taxi-motorrijder geeft zich over nadat hij een andere rijder heeft neergestoken in Phuket Town

Phuket, Thailand –

Bij een recent incident in Phuket Town heeft een taximotorrijder zichzelf aangegeven bij de lokale autoriteiten nadat hij naar verluidt een andere taxichauffeur had verwond tijdens een geschil over een klant. Het incident vond plaats op zondag 21 april nabij de Versmarkt 1 (Baan San Markt) aan Ranong Road in het subdistrict Talad Yai.

Hulpverleners kwamen snel ter plaatse op de dag van het incident, waar ze het slachtoffer vonden, alleen geïdentificeerd als de heer Thiwa, een 65-jarige taximotorrijder, die leed aan steekwonden aan zijn borst en buik. Hij bloedde hevig en werd onmiddellijk voor medische hulp naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. De verdachte, alleen geïdentificeerd als de heer Jumphon, eveneens een 65-jarige motortaxichauffeur, was al gevlucht.

Later gaf de heer Jumphon zich vrijwillig over aan de politie, waarbij hij het mes meebracht dat naar verluidt bij de steekpartij was gebruikt. Tijdens het verhoor legde hij uit dat hij een taximotorstalling exploiteert. Op de dag van het incident arriveerde een trouwe klant, maar meneer Jumphon was niet aanwezig bij de kraam. De heer Thiwa benaderde de klant, die weigerde met hem mee te gaan en in plaats daarvan besloot te wachten tot de heer Jumphon terugkwam van het vervoeren van een andere klant.

Toen hij terugkeerde naar de taxistandplaats nadat hij zijn vorige klant had afgeleverd, werd meneer Jumphon geconfronteerd met meneer Thiwa, die hem met een houten stok sloeg. In een poging zichzelf te verdedigen gebruikte meneer Jumphon het mes. Camerabeelden bevestigden het verhaal van dhr. Jumphon dat hij uit zelfverdediging handelde.

De politie van Phuket City onderzoekt het incident verder en overweegt beide kanten van het verhaal om passende juridische stappen te ondernemen.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.