De Thaise premier roept de politie op om invloedrijke figuren aan te pakken

PERSBERICHT:

Premier Srettha Thavisin heeft de commandant van regio 8 van de provinciale politie in de provincie Phuket opdracht gegeven de inspanningen te intensiveren bij het arresteren van personen met slechte invloed die voortdurend de wet overtreden.

Tijdens een bijeenkomst om de politieoperaties op het hoofdkwartier van de provinciale politieregio 8 te beoordelen, gaf de premier beleidsrichtlijnen, waarin hij verklaarde dat er de afgelopen zes maanden talloze arrestaties hebben plaatsgevonden in verband met drugsdelicten. Er werd waardering uitgesproken voor de rigoureuze handhavingsinspanningen. Er moeten verschillende maatregelen worden genomen om overtreders te arresteren om de problemen effectiever aan te pakken, waaronder continu beheer en het aanpakken van de kwestie van online gokken, die onrust heeft veroorzaakt bij het publiek.

Erkennend het belang van moreelverhogende prikkels voor de politie, vooral op het gebied van huisvesting, is het absoluut noodzakelijk om te zorgen voor een adequate en continue bouw van politiewoningen. Het kabinet zal zorg dragen voor het verbeteren van de levensomstandigheden van het politiepersoneel.

Met betrekking tot de ontwikkeling van de provincie Phuket moeten strikte maatregelen worden genomen met betrekking tot illegale hotelbedrijven, waarbij ervoor moet worden gezorgd dat vergunningen strikt worden afgegeven en dat niemand boven de wet opereert. Dit omvat streng toezicht op toeristische activiteiten en het voorkomen van uitbuiting van toeristen voor persoonlijk gewin.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.