Roekeloos rijden op het eiland Pha Ngan: SUV-stunt van buitenlanders aan het strand leidt tot veiligheidsproblemen VIDEO

Surat Thani, Thailand – Bij een recent incident dat tot wijdverbreide bezorgdheid heeft geleid, is er online een video opgedoken waarin een SUV roekeloos langs Baan Kai Beach op het eiland Pha Ngan racet. Op de beelden, die op 17 april op een lokale Facebook-groep zijn geplaatst, is te zien hoe het voertuig gevaarlijke driftbewegingen maakt dicht bij de kustlijn, waarbij het af en toe in het zeewater terechtkomt.

Volgens de post wordt aangenomen dat de SUV gehuurd is, waarbij zowel de bestuurder als de passagier buitenlanders lijken te zijn. Dit roekeloze gedrag heeft alarm geslagen onder de gemeenschap, vooral wat betreft de veiligheidsprotocollen en -regels die worden opgelegd door autoverhuurbedrijven.

De persoon die de video deelde, uitte zijn frustratie over het onvermogen om de lokale autoriteiten te bereiken, waarbij hij potentiële hiaten in de noodhulpsystemen benadrukte. Het incident heeft parallellen getrokken met soortgelijke gebeurtenissen in Phuket, wat aanleiding gaf tot een bredere discussie over de noodzaak van strenger toezicht op toeristische activiteiten om dergelijke gevaarlijke acties te voorkomen.

Leden van de gemeenschap hebben hun zorgen geuit en de potentiële risico's voor de openbare veiligheid en het milieu benadrukt. Het incident herinnert ons op sterke wijze aan de verantwoordelijkheden van zowel verhuurbedrijven als toeristen om de veiligheidsnormen te handhaven en de lokale regelgeving te respecteren.

Bekijk de video HIER.

Gerelateerde artikelen:

Een Thaise chauffeur kreeg een boete van 1,000 Baht nadat hij in een sedan op Kamala Beach had gereden.

Een buitenlandse man werd betrapt op een virale video terwijl hij op een motor reed op Kamala Beach.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.