UPDATE: Portugese vrouw gearresteerd nadat ze taxichauffeur Phuket met een mes had bedreigd

Rawai-

Een Portugese vrouw werd gearresteerd nadat ze op een virale video was betrapt terwijl ze een mes droeg en naar verluidt dreigde een vrouwelijke taxichauffeur in een hotel in Rawai aan te vallen.

Ons vorige verhaal:

De taxichauffeur, wier identiteit vanwege haar privacy geheim is gehouden, heeft collega-chauffeurs gewaarschuwd voor zulke onhandelbare passagiers die meerdere bestemmingen opeisen zonder de ritprijs te betalen. Details over de toerist en de chauffeur blijven geheim.

Nu voor de update:

Dat vertelde de politie van Chalong aan de Phuket Express op woensdag 3 aprilrd) arresteerden ze een verdachte die alleen werd geïdentificeerd als mevrouw NADIYA, een Portugese staatsburger. Ze werd gearresteerd in de lobby van een onbekend hotel in Nai Harn.

De politie van Chalong bevestigde dat Nadiya de gezochte verdachte is in het arrestatiebevel dat op 3 april werd uitgevaardigdrd, 2024 door de rechtbank van Phuket Khweang. Ze wordt momenteel beschuldigd van het bedreigen van anderen met een mes, maar er is geen melding gemaakt van een verklaring van Nadiya en ze heeft niet met de pers gesproken of onmiddellijk een pleidooi gehouden.

Iemand bedreigen met een mes is in Thailand een ernstig misdrijf. Het Wetboek van Strafrecht behandelt deze situatie en de straffen zijn als volgt:

1. Bedreigen met een mes (sectie 397):
– Als een persoon een ander bedreigt met een mes of een ander gevaarlijk wapen, met de bedoeling angst of schade te veroorzaken, kan de straf een gevangenisstraf van maximaal drie jaar, een boete of beide zijn.

Bovendien zal Nadiya waarschijnlijk te maken krijgen met het vooruitzicht dat haar visum wordt ingetrokken en op haar kosten naar haar thuisland wordt gedeporteerd.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.