Twee illegale Russische reisleiders gearresteerd in Rawai en Karon

Phuket -

Twee mannelijke en vrouwelijke illegale Russische reisleiders zijn woensdag (3 april) gearresteerd in Rawai en Karonrd).

De toeristenpolitie van Phuket vertelde de Phuket Express dat ze eerst een verdachte hadden gearresteerd die alleen werd geïdentificeerd als de heer IURII, 37, met de Russische nationaliteit, op een parkeerplaats bij de Phrom Thep-kaap in Rawai. Agenten volgden de heer IURII nadat een toeristenpolitieagent had opgemerkt dat de verdachte een reisgroep van ongeveer acht buitenlandse toeristen leek te leiden die in een minibusje reisden van het Karon-uitkijkpunt naar de Phrom Thep-kaap. Hij werd naar het politiebureau van Chalong gebracht nadat hij geen werkvergunning of werkvisum kon overleggen.

Vervolgens arresteerden agenten een verdachte die alleen als MS werd geïdentificeerd. ULIIA, 21, Russische staatsburger, in de Phuket Big Buddha (Phra Phuttha Ming Mongkhon Ek Nakkhiri) op ​​de Nakkerd-heuvel in Karon. Agenten volgden MS. ULIIA nadat ze haar had zien werken in de buurt van een olifantenkamp in Chalong met 18 buitenlandse toeristen die in twee minibusjes naar de Phuket Big Buddha reisden. Ze werd naar het politiebureau van Karon gebracht nadat ze ook niet in staat was de juiste documentatie te overleggen.

Ze worden ervan beschuldigd een illegale reisleider te zijn, maar ook een buitenlander die een beschermde baan vervult (reisleider). De Phuket Express merkt op dat reisleiders een beschermd beroep zijn in Thailand en dat werkvergunningen en visa voor buitenlanders voor deze baan niet beschikbaar zijn.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.