Illegale Russische gids gearresteerd in Thalang

Thalang-

Een illegale Russische reisleider werd dinsdag (2 april) gearresteerd in het subdistrict Maikhaond).

De toeristenpolitie van Phuket vertelde de Phuket Express dat ze om 8 uur een verdachte hadden gearresteerd die alleen als MR werd geïdentificeerd. ANDREI, 00, Russisch staatsburger. Hij werd gearresteerd op een pier vlakbij het plaatselijke strand genaamd Pak Phra Beach in het subdistrict Mai Khao, Thalang.

Hij werd naar het politiebureau van Tha Chatchai gebracht waar hij werd beschuldigd van het zijn van een illegale reisleider en van buitenlander die een beschermde baan vervulde (reisleider). De Phuket Express merkt op dat reisleiders een beschermd beroep zijn in Thailand en dat werkvergunningen en visa voor buitenlanders voor deze baan niet beschikbaar zijn.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.