Karaoke-inval in Phuket onthult vermeende seksuele uitbuiting door minderjarigen

Phuket -

De Anti Trafficking in Persons Division (ATPD) heeft het afgelopen weekend een inval gedaan in een karaoke-club in het Rassada-subdistrict, Phuket City, waar ze naar verluidt 13- en 14-jarige commercieel seksueel uitgebuite kinderen hebben ontdekt.

Dat vertelde de ATPD zaterdag 30 maart aan de Phuket Expressth) deden ze een inval in de karaoke nadat ze klachten hadden ontvangen van tipgevers dat er kinderen onder de 18 jaar seksueel werden uitgebuit voor commerciële doeleinden. De naam van de karaoke werd niet vrijgegeven door relevante functionarissen.

ATPD-functionarissen voerden een steekoperatie uit en naar verluidt bood de eigenaar van de karaoke een deal van 3,000 baht aan voor seksuele uitbuiting met het 13-jarige kind en een commissie van 400 baht voor de karaoke-eigenaar. De eigenaar, mevrouw Sapawan 'Ple', 39, werd onmiddellijk gearresteerd.

Ambtenaren ontdekten ook dat een 14-jarig vrouwelijk kind naar verluidt alcohol dronk met volwassen mannen in de karaoke. (De naam van beide minderjarigen werd niet vermeld vanwege hun bescherming en vanwege de Thaise wet). Mevr. Sapawan zou tegenover de politie hebben toegegeven dat zij voordeel heeft gehaald uit de uitbuiting van kinderseks en is voor verdere juridische behandeling naar een politiebureau gebracht.

De slachtoffers van seksueel kindermisbruik zullen naar speciale hulporganisaties worden gebracht om hen hulp te bieden, aldus de ATPD.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.