Ministerie van Cultuur heeft plannen onthuld voor de benoeming van Songkran tot UNESCO

PERSBERICHT:

Het Ministerie van Cultuur heeft plannen onthuld voor het Songkran-festival van dit jaar, nadat de UNESCO Songkran heeft aangewezen als belangrijk mondiaal cultureel erfgoed. Het festival, dat onlangs tijdens een persconferentie in het Thailand Cultural Center werd aangekondigd, heeft als thema ‘Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid’. Het wil de Thaise nieuwjaarstradities onder de aandacht brengen, het cultureel toerisme versterken en de economische ontwikkeling stimuleren door middel van gemeenschapsgerichte evenementen.

Volgens minister van Cultuur Sermsak Pongpanich is het festival dit jaar opmerkelijk omdat Anntonia Porsild, de eerste nummer twee van Miss Universe 2023, de Songkran-ambassadeur is en Songkran-liedjes in verschillende talen introduceert. Vieringen zijn gepland in heel Thailand, inclusief Bangkok en provincies als Chiang Mai, Khon Kaen, Samut Prakan, Chonburi en Phuket. Elke locatie biedt unieke activiteiten, van traditionele rituelen tot moderne muziekfestivals, waarbij de diversiteit van Songkran-festiviteiten wordt getoond.

Het Ministerie van Cultuur organiseert ook publieke activiteiten, zoals een nationale zegeningsceremonie voor kunstenaars, een tentoonstelling over Songkran als immaterieel cultureel erfgoed en een traditioneel festival in Wat Suthat Thepwararam in Bangkok. Deze evenementen betrekken het publiek bij het behoud van Songkran-tradities en verdiepen de waardering voor de culturele betekenis ervan.

Nu het Songkran-festival wordt vertegenwoordigd als een sleutelmoment om Thaise tradities te vieren, nodigt het Ministerie van Cultuur iedereen uit om deel te nemen aan de festiviteiten, waarmee het zijn bereidheid uitdrukt om alle Thais en bezoekers van over de hele wereld een warm welkom te heten.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

 

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.