Koh Samui ervaart een golf van toerisme: volgeboekte vluchten en hotels midden in het zomerseizoen

Surat Thani—

Op 27 maart 2024 meldden de lokale media van Koh Samui dat een groot aantal buitenlandse toeristen massaal naar Koh Samui, Surat Thani, stroomden. Er werd gemeld dat Bangkok Airways in maart volgeboekt was voor 43 vluchten en naar schatting bezochten meer dan 4,500 mensen Koh Samui dagelijks.

Volgens de lokale media van Koh Samui bezoekt een meerderheid van de toeristen Koh Samui voor ontspanning tijdens de zomer in Thailand. Chaweng Beach, een populaire strandbestemming voor buitenlandse toeristen, biedt veel activiteiten, zoals zonnebaden, watersporten en andere verkoelende activiteiten.

Omdat de zomer in Thailand echter doorgaans bloedheet was, waren veel hotels op Koh Samui volgeboekt tot de laatste dag van het Songkran Festival in april, wat enorme inkomsten genereerde voor de lokale bevolking, aldus de lokale media van Koh Samui.

Mevrouw Pimphon Thongsuk, de hotelmanager van het Fair House-filiaal op Koh Samui, maakte publiekelijk bekend dat deze tijd van het jaar het hoogste seizoen was, aangezien een groot aantal buitenlandse toeristen toenam. Veel toerisme, hotels en resorts en andere aan toerisme gerelateerde bedrijven maakten enorme winsten.

Bovendien waren de zeespiegel en de golven zeer geschikt voor veilige water- en strandactiviteiten, merkte Pimphon op.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Inschrijven
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.