Visumvrij beleid zal naar verwachting het aantal Chinese aankomsten in Thailand verdrievoudigen

PERSBERICHT:

Vijf buitenlandse kantoren van de Tourism Authority of Thailand (TAT) in Peking, Shanghai, Kunming, Chengdu en Guangzhou hebben toeristische gegevens verzameld als gevolg van de visumvrijstellingsmaatregel tussen Thailand en China, die op 1 maart 2024 van kracht werd.

Volgens de gegevens van People's Daily Online, een groot Chinees persbureau, en de website Trip.com verwacht dat tegen het einde van 2024 het aantal Thaise toeristen naar China zou kunnen verdubbelen, en het aantal Chinese toeristen naar Thailand zou kunnen verdrievoudigen. De voorspelling wordt vergeleken met het jaar 2019, vóór Covid-19.

Bovendien legde Ctrip, een Chinees reisbureau, uit dat het aantal Chinese toeristen dat reizen naar Thailand boekt sinds 1 maart met 30% is toegenomen, terwijl het aantal Thais dat naar China reist ruim drie keer zo groot is geworden.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.