KLPGA-koningin Lee Yewon regeert oppermachtig in het Blue Canyon Ladies Championship

PERSBERICHT:

Lee Yewon bewees waarom ze vorig jaar de KLPGA-troon claimde toen ze Choi Minkyung met slechts één slag versloeg en de overwinning veiligstelde bij het inaugurele Blue Canyon Ladies Championship ter waarde van $ 650,000, dat zondag werd gehouden in de Blue Canyon Country Club Phuket.

De nummer 35 van de wereld bleef kalm en beheerst ondanks de meedogenloze hitte van het eiland en scoorde zes birdies tegen twee bogeys om te eindigen met een 68, waarmee hij eindigde op een totaal van negen onder par-207 op de par 72-lay-out van 6,491 meter.

Deze overwinning was Yewons vierde trofee op de KLPGA Tour, een aanvulling op haar drie overwinningen van het voorgaande seizoen die haar naar de nummer 1 plek in de KLPGA Order of Merit voor 2023 brachten.

“Ik ben blij dat ik deze titel heb behaald, ook al denk ik dat er ruimte is voor verbetering”, aldus de hoogst gerangschikte speler van de KLPGA Tour. “De fairways zijn vrij smal, dus mijn strategie was om ze consequent te vinden en de bal in het spel te houden.”

Na een verkeerde tee-shot die de vijver op hole 14 vond, gaf Yewon toe dat ze tijdelijk haar vertrouwen had verloren, maar twee cruciale birdies op hole 15 en 18 brachten haar weer in de strijd.

“Vanaf dat moment voelde ik me meer op mijn gemak, al had ik niet verwacht dat ik meteen zou winnen. Het is echt een eer om hier in Thailand te zegevieren. Ik heb altijd al Phuket willen bezoeken, maar ik had nooit gedacht dat het zo warm zou zijn”, vertelt Yewon, wiens favoriete Thaise gerecht Pad Thai is (Thaise gebakken noedels).

Yewon keert terug naar Zuid-Korea met een winnaarsbeurs van 117,000 dollar, met plannen om volgend jaar haar titel te verdedigen.

Minkyung, 59e gerangschikt op de KLPGA, kreeg de kans om op de laatste hole op gelijke hoogte te komen met Yewon, maar haar birdiepoging van 30 meter miste het doel. Ze nam genoegen met de tweede plaats met een score van 71 en een totaal van acht onder par-208, waarmee ze als nummer twee $ 71,500 verdiende.

Lee Jeyeong, nummer 34 op de tour, verzekerde zich van de derde plaats met een ronde van 68 voor een totaal van zes onder par-210, waarmee ze alleen op de derde plaats eindigde.

De leider van de nacht, Bang Shinsil, geplaagd door drie bogeys en een dubbele bogey op nummer 15 tegen slechts twee birdies, moest genoegen nemen met een gedeelde vierde plaats naast verschillende andere spelers, waaronder Choi Yerim, Leejungmin, Kim Woojeong, Hwang Youmin, Park Juyoung en Park Minji.

Ondertussen ontving Park Minji een speciale prijs – een jaarlidmaatschap ter waarde van 200,000 Baht – voor het behalen van de laagste score van 65 in de tweede ronde.

Ondanks een teleurstellende ronde van 73 behield Phannarai Meesom-us haar status als de meest indrukwekkende lokale speler van het weekend en eindigde op een gedeelde 17e plaats met een totaal van drie onder par-213.

"Ik ben redelijk tevreden met mijn prestatie deze week, waarbij ik drie onder par eindigde, hoewel ik weet dat ik het beter had kunnen doen als ik niet had gefaald in de laatste paar holes", zei de 19-jarige speler uit Chonburi.

“Het spelen met Zuid-Koreaanse spelers is echter een waardevolle leerervaring geweest. Ze vertonen een opmerkelijke mentale veerkracht en kunnen snel herstellen van fouten”, aldus Phannarai, die zich dit jaar vooral zal richten op toernooien in Taiwan en China.

Het Blue Canyon Ladies Championship wordt met trots gesponsord door gewaardeerde merken zoals Siang Pure, Peppermint Field, Chang Natural Mineral Water, ANew Golf, SParms en Hatari.

Blue Canyon Country Club en de KLPGA hebben een driejarige overeenkomst getekend om dit toernooi van 2024 tot 2026 te organiseren.”

Het voorgaande is een persbericht gepubliceerd met volledige toestemming en autorisatie van de organisatie(s) vermeld in het PR-materiaal en TPN-media. De uitspraken, gedachten en meningen van de bij het persbericht betrokken organisatie zijn geheel van henzelf en hoeven niet per se die van TPN media en haar medewerkers weer te geven.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.