Kom in actie: top Thaise en KLPGA-professionals klaar voor Blue Canyon Showdown!

PERSBERICHT:

Thai LPGA Tour No 1-spelers Patcharajutar Kongkraphan en Aphichaya Yubol worden vergezeld door KLPGA-standers Lee Ye Won en Kim Jae Hee in het uiten van hun opwinding en dankbaarheid voor de kans om deel te nemen aan het prestigieuze Blue Canyon Ladies Championship ter waarde van US$ 650,000 (Bt 22.75 miljoen). vrijdag naar de Blue Canyon Country Club, Phuket.

Dit evenement markeert de openingswedstrijd van de KLPGA Tour in Thailand, met een driedaagse strokeplay-competitie van 3 holes van 54 tot 15 maart 17 in de pittoreske Blue Canyon Country Club. Tijdens het evenement zijn er 2567 golfers van de KLPGA Tour en 61 uitgenodigde Thaise vrouwelijke golfers, die strijden om een ​​totale prijzenpot, waarbij de kampioen 11 USD (Bt117,000 miljoen) verdient.

Tijdens een persconferentie voorafgaand aan het toernooi maakten vier topkandidaten van de gelegenheid gebruik om hun bereidheid voor het komende evenement te bespreken. Onder hen waren Patcharajutar Kongkraphan, drievoudig Order of Merit-winnaar op de Thai LPGA Tour, en Aphichaya Yubol, die in 1 de nummer 2018-plek veiligstelde en voornamelijk deelneemt aan de LPGA Tour. Ook aanwezig waren Ye Won, die in 2023 de eerste plaats op de KLPGA behaalde, en het opkomende talent Jae Hee, net na haar overwinning op het seizoensopenende KLPGA-evenement in Singapore.

Patcharajutar, die vorig seizoen twee trofeeën won op de Thai LPGA Tour, zei: “Ik ben heel blij en opgewonden om deel te nemen aan het KLPGA Tour-evenement. Spelen op deze baan is een kinderdroom van mij. Na de oefenronde ben ik onder de indruk en geloof dat de uitdaging de wedstrijd spannend zal maken. Hoewel ik geen hoge verwachtingen koester, ben ik vastbesloten om me aan mijn plan te houden, mijn emoties te beheersen en op mijn best te presteren. Daarnaast wordt dit evenement dagelijks live uitgezonden op TrueVisions. Ik hoop dat iedereen komt juichen en getuige zal zijn van de prestaties van de KLPGA Tour-golfers, een toonaangevende professionele golftour voor dames in Azië.”

De eenentwintigjarige Aphichaya, die in 2023 haar LPGA Tour-kaart verdiende via de Q-School, is enthousiast over de mogelijkheid om deel te nemen aan een KLPGA-thuisevenement. 

“Het is een eer om deel te nemen aan dit toernooi, met de top 60 spelers van de KLPGA Tour. Ik ben opgewonden. Omdat ik eerder in China heb gespeeld, ben ik volledig voorbereid op dit evenement. Na het oefenen vind ik de baan een uitdaging, vooral hole 14, een kenmerkende par-3-hole. Ik moedig iedereen aan om de Thaise golfers te komen steunen die meedoen.”

Ondertussen waren Yew On en Jae Hee tevreden met hun oefensessie op de gerenommeerde locatie, wat een positieve toon zette voor hun komende wedstrijd.

Jae Hee zei: “Phuket is een bekende toeristische bestemming. Ik heb er altijd van gedroomd hierheen te gaan, en nu is het eindelijk mijn eerste keer. Bovendien ben ik heel blij dat ik de kans krijg om te concurreren en te spelen op de prestigieuze Blue Canyon-baan. Hoewel ik hier nog niet eerder heb gespeeld, heb ik gehoord dat het smal en uitdagend is, dus ik moet mijn spel zorgvuldig plannen. Mijn doel is simpelweg om in de top 10 te komen, en ik ben nu al onder de indruk van de lokale keuken, vooral de mango's en diverse soorten fruit, wat een ander hoogtepunt van mijn bezoek is.”

Yew On zei: “Phuket is een bekende toeristische bestemming, en ik heb er altijd van gedroomd om er een keer naartoe te gaan. Dit is mijn eerste keer hier, en ik heb het geluk om te strijden en te spelen in de gewaardeerde Blue Canyon. Hoewel ik hier nog niet eerder heb gespeeld, heb ik gehoord dat het een smal en uitdagend parcours is. Ik moet mijn strategie goed bepalen en mikken op een plaats in de top 10. Daarnaast ben ik enorm onder de indruk van de lokale keuken, vooral de mango's en verschillende soorten fruit. Het is mijn doel om ervan te genieten terwijl ik hier ben.

Het voorgaande is een persbericht gepubliceerd met volledige toestemming en autorisatie van de organisatie(s) vermeld in het PR-materiaal en TPN-media. De uitspraken, gedachten en meningen van de bij het persbericht betrokken organisatie zijn geheel van henzelf en hoeven niet per se die van TPN media en haar medewerkers weer te geven.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.