Drie Russen gearresteerd wegens vermeende exploitatie van een schoonheidskliniek op het eiland Samui

FOTO: Dailynews

Soerat Thani –

Twee Russische vrouwen en een Russische man zijn gearresteerd nadat zij naar verluidt een illegale schoonheidskliniek exploiteerden op het eiland Samui.

De immigratieambtenaar van Surat Thani vertelde de Phuket Express dat op donderdag 7 maartth) inspecteerden zij en de provinciale volksgezondheidsfunctionarissen van Surat Thani een schoonheidskliniek in het subdistrict Bo Phut op het eiland Samui. Volgens functionarissen van Surat Thani was de kliniek niet wettelijk geregistreerd.

Mevrouw LILIIA, 32, en de heer Alexandr, 35, met de Russische nationaliteit, werden in de kliniek gevonden. Mevrouw LILIIA vertelde de agenten dat mevrouw YULIA, een Russische staatsburger en eigenaresse van de kliniek, contact met haar had opgenomen. Mevrouw YULIA nam haar aan als schoonheidsexpert en manager van de kliniek. Agenten ontdekten dat de betaling met de QR-code in de kliniek de naam van mevrouw YULIA toont. De verdachten werden naar het politiebureau van Bo Phut gebracht.

Mevrouw YULIA wordt aangeklaagd voor het zonder toestemming exploiteren van een medische kliniek. Mevrouw LILIIA wordt beschuldigd van werken zonder wettelijke toestemming. De heer ALEXANDR had een werkvergunning, maar wordt beschuldigd van werken buiten de beschrijving van zijn wettelijke werkvergunning.

Surat Thani-politie treden onlangs hard op tegen illegaal werkende buitenlanders na een viraal incident waarbij een Zwitserse expat uit Phuket betrokken was. Zie andere gerelateerde verhalen in de onderstaande links:

Het Phuket Immigration Office verklaarde dat ze officieel het visum van een Zwitserse expat in Phuket hebben ingetrokken in het centrum van een viraal vermeend schoppenincident.

Een Amerikaanse vrouw is gearresteerd nadat zij zonder wettelijke toestemming een kinderdagverblijf zou hebben geëxploiteerd op het eiland Pha Ngan in Surat Thani.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.