Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: hittegolfwaarschuwingen gaan door, en meer

Hier is een blik op de belangrijkste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 26 februari tot en met zondag 3 maart 2024.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. Verrassingsbezoek van de Thaise premier op de luchthaven Suvarnabhumi.

In reactie op de luchthavendiensten gaf Srettha relevante instanties de opdracht om oplossingen te vinden om minder tijd te besteden aan het inchecken.

2. Politieagenten van Cha-uat ontvingen een mesmisdaadrapport van een politie-sergeant die tekeer ging en twee onschuldige ouderen op een motorfiets neerstak in Cha-uat, Nakhon Si Thammarat, waarbij één slachtoffer en één ernstig letsel ontstond.

Volgens een arts had de verdachte medische dossiers van het Songklanagarind-ziekenhuis wegens ernstige depressie.

3. Thaise politie ontdekt moord op Taiwanezene Persoon in de buurt van de luchthaven Suvarnabhumi, achtervolg verdachten die naar Cambodja vluchten.

Het lichaam van een Taiwanees, publiekelijk geïdentificeerd als de heer Shih Mou Chiang, 43, werd gezocht wegens diefstal en vuurwapenbezit. De verdachten zijn naar verschillende landen gevlucht.

4. Leiders van het toerisme in Thailand roepen op tot discussies over het opzetten van een visumvrij reisarrangement voor de lange termijn met India, waarbij ze aanzienlijke voordelen verwachten, aangezien India naar verwachting in 2027 de op twee na grootste economie ter wereld zal worden.

Op dit moment is het slechts een voorstel.

5. De Thaise Meteorologische Dienst (TMD) heeft bekendgemaakt dat een lagedrukgebied, veroorzaakt door intense hitte, het bovenste deel van Thailand bedekt, wat in veel gebieden tot warme weersomstandigheden leidt.

Wat de luchtverontreiniging betreft, ervaren de noordelijke, noordoostelijke en bovenste centrale regio's matige tot hoge niveaus van fijnstof en nevel als gevolg van zwakke wind en slechte luchtcirculatie.

Dat is alles voor deze week, wees veilig!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.