Voortvluchtige Russische man die tien jaar te lang bleef, gearresteerd in de buurt van Pattaya

Chonburi –

Een gezochte Russische man met een INTERPOL Red Notice en tien jaar overschrijding van de toegestane verblijfsduur, die vroeger in Phuket verbleef, werd gearresteerd in Banglamung, niet ver van Pattaya.

Het Royal Thai Immigration Bureau vertelde de pers vrijdag (9 februari) over het incidentth). Ze arresteerden de heer Mik (alias), 34, een Russisch staatsburger, voor een huis in Nongprue. Hij werd naar het politiebureau van Pattaya City gebracht waar hij werd aangeklaagd wegens overschrijding van de verblijfsduur (2,971 dagen) en in afwachting van zijn uitzetting.

De arrestatie kwam nadat in december vorig jaar Chonburi Immigration via een tip van een bezorgde burger op de hoogte werd gebracht dat de heer Mik, die eerder in Phuket had gewoond, nu in Chonburi was en volgens de tip al vele, vele jaren te lang had verbleven. .

Chonburi-agenten ontdekten ook dat de verdachte in zijn eigen land wordt gezocht op basis van een rode kennisgeving van INTERPOL en dat hij betrokken zou zijn bij illegale drugs. Dit heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de overschrijding van de toegestane verblijfsduur, zeiden immigratieambtenaren, omdat de verdachte vanwege de rode kennisgeving van INTERPOL niet in staat zou zijn geweest een nieuw paspoort van zijn ambassade te bemachtigen.

De heer Mik heeft niet met de pers gesproken en geen verklaring afgegeven.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.