Verdachte gearresteerd in Patong wegens het openen van bankrekeningen voor oplichters

Patong-

In Patong werd een man gearresteerd omdat hij een bankrekening, een zogenaamde paardenbankrekening, had geopend voor oplichters van investeringsplannen, waarbij hij 1,000 baht ontving voor zijn werk.

Het Central Investigation Bureau vertelde de Phuket Express dat ze eerder deze week een verdachte hadden gearresteerd die alleen werd geïdentificeerd als de heer Chaiyapong, 29, uit Phuket, in een huis in Patong. Hij wordt beschuldigd van fraude door het importeren van valse informatie in computersystemen waardoor schade aan anderen werd toegebracht.

De arrestatie volgt nadat twee jaar geleden veel slachtoffers door oplichters werden overgehaald om in online adverteren te gaan werken door producten te delen die op sociale media waren geplaatst.

Het nepbedrijf vroeg de slachtoffers om een ​​klein geldbedrag naar hen over te maken om hun bankrekeningen te bevestigen voor de loonadministratie voordat ze met hun werk konden beginnen op de bankrekening van de verdachte (paardenbankrekening). Er waren totale verliezen van 100,000 Baht. Daarna vertelde de oplichter de slachtoffers dat het slachtoffer de rekening verkeerd had verwerkt en dat de slachtoffers meer geld moesten overmaken.

Slachtoffers waren nieuwsgierig en probeerden verder contact op te nemen met de oplichters voor terugbetaling, maar dat mislukte voordat ze aangifte deden bij de politie.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.