Thaise regering introduceert stofvrije kamers voor PM2.5-bescherming

PERSBERICHT:

Het ministerie van Volksgezondheid heeft plannen aangekondigd om in 30 provincies ‘stofvrije’ ziekenhuiskamers op te zetten om risicopatiënten te beschermen tegen de nadelige gevolgen van PM2.5-vervuiling. Het besluit volgt op meldingen van meer dan 10,000 personen die getroffen zijn door fijn stof, waarvan 1,407 in de afgelopen vier maanden spoedeisende zorg nodig hadden.

De provincies waarop deze speciale kamers gericht zijn, zijn onder meer Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Mae Hong Son, Phitsanulok en gebieden binnen de metropoolregio van Bangkok, gericht op het beschermen van kwetsbare groepen zoals ouderen, kinderen, zwangere vrouwen en mensen met chronische aandoeningen. zoals astma en hartziekten.

Recente gegevens hebben een verslechterende PM2.5-situatie in het hele land aangetoond, waarbij 44 provincies niveaus boven de veilige drempel van 37.5 μg/m3 registreren. De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) heeft externe factoren geïdentificeerd, met name de verbranding van rook uit een buurland, als belangrijke factoren die bijdragen aan de ongezonde PM2.5-niveaus die in 26 gebieden van Bangkok worden opgemerkt.

Als reactie op de vervuilingscrisis benadrukte de gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt, de kwestie van het verbranden van stoppels door boeren, een praktijk die wordt gedreven door economische beperkingen. De BMA lanceert een initiatief om tractoren en strobalenpersen uit te lenen aan boeren, waardoor alternatieve praktijken voor het verbranden worden aangemoedigd en extra inkomsten worden bevorderd door de verkoop van rijststroblokken.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.