Dengue-golf treft Thaise provincies met meer dan 8,000 gevallen

PERSBERICHT:

Dengue-koorts is in Thailand geëscaleerd tot grote zorg, waarbij het Department of Disease Control (DDC) in januari meer dan 8,000 infecties en 13 dodelijke slachtoffers meldde.

DDC-directeur-generaal Thongchai Keeratihuttayakorn benadrukte een scherpe stijging van 91.25% in het aantal gevallen vergeleken met januari van het voorgaande jaar, toen 4,286 personen werden getroffen, en merkte op dat tot nu toe maar liefst 8,197 mensen de ziekte hebben opgelopen.

Dengue-koorts, een virale infectie die wordt verspreid door Aedes-muggen, komt veel voor in tropische en subtropische gebieden. Symptomen zijn onder meer hoge koorts, ernstige hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn, misselijkheid, braken, huiduitslag en gezwollen klieren. De ziekte vormt een hoger risico voor kinderen van vijf tot veertien jaar, waarbij de meeste gevallen worden gemeld in de zuidelijke en centrale delen van Thailand.

De dit jaar geregistreerde dodelijke slachtoffers bestrijken elf provincies, waarbij het oudste slachtoffer 11 jaar oud is. Om de verspreiding tegen te gaan, adviseerde Thongchai dat ziekenhuizen die dengue-patiënten behandelen, als preventieve maatregel anti-muggencrème of -spray aan anderen verstrekken.

De directeur-generaal van de DDC benadrukte dat onmiddellijke medische aandacht een must is voor iedereen die koorts ervaart, vooral degenen die zich in de nabijheid van gediagnosticeerde patiënten bevinden, om verdere verspreiding tegen te gaan en de volksgezondheid te beschermen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.