Weekendweer zorgt voor koelere temperaturen in het noorden, warmer elders in Thailand

PERSBERICHT:

De Thaise Meteorologische Dienst heeft gemeld dat Noord-Thailand dit weekend een aanzienlijke temperatuurdaling van 2 tot 5 graden Celsius zal zien. Het agentschap merkte echter op dat de regio's Noordoost, Centraal, Bangkok en Oost in hetzelfde tijdsbestek een temperatuurstijging van 2 tot 4 graden Celsius zullen ervaren, toegeschreven aan de heersende westenwinden en een verzwakkend hogedruksysteem.

Van 4 tot 7 februari zullen de temperaturen naar verwachting lichtjes met 1 tot 2 graden dalen in de noordelijke en bovenste centrale regio's, terwijl oostelijke en zuidoostelijke winden geïsoleerde regenbuien zullen introduceren door vocht uit de Zuid-Chinese Zee en de Golf van Thailand aan te voeren.

De weerafdeling heeft inwoners van het hoger gelegen land geadviseerd op hun gezondheid te letten te midden van het veranderende weer en heeft er bij automobilisten op aangedrongen voorzichtig te zijn in mistige omstandigheden.

Ondertussen wordt verwacht dat in het zuiden de invloed van de gematigde noordoostelijke moesson zal afnemen, wat zal leiden tot een afname van het aantal onweersbuien. De zeeomstandigheden in de lagere Golf zullen naar verwachting golven van 1 tot 2 meter vertonen, die toenemen tijdens onweersbuien, met vergelijkbare omstandigheden in de hogere Golf en de Andaman Zee.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.